Publicatie in literair tijdschrift Tirade (2018)

IMG_6335.JPG

Publicatie van de verhalenbundel ‘Zeer korte liefdes’ (2016)

evelien+boekje.jpg

Van de uitgever AFdH:

In dit kleine boek vinden we 19 Zeer korte liefdes. Als ondertitel daarbij koos de schrijfster een karakteristieke frase uit het werk van de onterecht vergeten schrijver Hellema (1921-2005): plaatsbepalingen in de tijd. Hij schrijft: Weten waar je was betekent ook weten wie je was, toen en daar.

De personages in deze onnadrukkelijk vertelde zeer korte verhalen ontmoeten elkaar ergens, op een toevallig moment. Er broeit iets, er gebeurt bijna iets of bijna niets. De schrijfster heeft het lef om haar verhalen af te kappen. Het lijken toevallige happen uit de werkelijkheid, kleine filmpjes. Alles is simple comme bonjour, maar altijd voel je de spanning van de ontmoeting: hoe gaat het verder? Ging het verder, toen en daar?

Een paar dagen later maakte ik het uit op het dak van de openbare bibliotheek van Amsterdam, maar dat wist ik toen nog niet.

De verhalen van Evelien Vos, de tekeningen van Thierry Abels en de boekverzorging van Martien Frijns vormen samen een liefdevol klein boek – het derde deel van de 250-reeks van AFdH.

evelien+boekje+2.jpg