Apr
12
8:00 PM20:00

Boekenborrel met Evelien Vos

Evelien Vos debuteert met haar boek ‘Niemand keek omhoog’. Het boek gaat over Lucy, die dertig is en succesvol had kùnnen zijn, maar dat niet is.

De filosofie ‘ik stuntel dus ik besta’ staat centraal in de droefkomische scenes die door Evelien geschetst worden. Kom luisteren en lachen!

Graag vooraf aanmelden via klantenservicebhd@debibliotheekhaarlemmermeer.nl of 020-6593409.

View Event →
Over boeken - literaire talkshow
Apr
3
8:30 PM20:30

Over boeken - literaire talkshow

Over Boeken is een gezellige avond over, u raadt het al: boeken. Elke editie nodigen we drie geopinieerde panelleden uit die elk drie boeken ter voorbereiding hebben gelezen. Onder leiding van schrijver Kees ’t Hart gaan zij daarover met elkaar in gesprek. 

Tussen de gesprekken door hebben we muziek, een debuterende schrijver en een boekentombola. Want luisteren naar mensen die over boeken praten is natuurlijk leuk, maar winnen is ook leuk! Lees hier meer over de avond!

View Event →
FRONTAAL #37 Alternatief
Mar
17
2:30 PM14:30

FRONTAAL #37 Alternatief

Ben jij die dwarsligger van de familie? De vrije ziel? Die creatieve denker met een andere energie, of heb je gewoon liever pinda dan mayo? Houd dit dan in godsnaam vast en streel het teder. Want op zondag 17 maart viert Frontaal, met een afwijkend programma op het Boekenweekthema (De moeder, de vrouw), de echte beleidsmakers van de samenleving: de andersdenkenden. Weg met het keurslijf! Het anders willen doen betekent uiteindelijk vooruitgang.

Zo ook in het werk van deze schrijvers. Zij schrijven over het wakker worden naast vreemde lichamen, spotten met slam poetry, monteren non-normatieve identiteit en verheffen droge observaties over deprimerende seks en zelfdestructie tot een heerlijke shot waar je na vanmiddag nog lang van zult woezelen. Koester je eigen alternativiteit, trek je All Stars uit de kast en kom vooral naar Frontaal #37: Alternatief! Zet ‘m in je agenda want 17 maart strijk jij neer in de rode stoelen van Worm. Biertje in de hand en riemen vast.

Met op het programma: Stella Bergsma, Hind Eljadid, Diede Daniel Al, Emma Stomp en Evelien Vos

View Event →
Het Schrijfkabinet
Feb
26
8:30 PM20:30

Het Schrijfkabinet

Voor iedereen die van lezen, schrijven of schrijvers houdt presenteert het Torpedo Theater Het Schrijfkabinet, een programma over de kunst en de raadselen van het schrijven. Zo'n beetje elke derde dinsdag van de maand vertellen een of meer schrijvers hoe ze dat nu eigenlijk doen, een boek schrijven. Of een kort verhaal, want dat kunnen EVELIEN VOS en ROB VAN ESSEN ook.

Evelien, van wie 14 februari de roman Niemand keek omhoog verscheen, was in 2014 tweede bij de A.L. Snijdersprijs voor het zeer korte verhaal. En ook Rob schrijft zowel verhalen als romans. Met zijn verhalenbundel Hier wonen ook mensen won hij in 2015 de J.M.A. Biesheuvelprijs, en dat ze bij het tijdschrift Tzum schreven dat je elk boek van Rob van Essen ongezien kunt kopen, moet je ze nageven. Ook zijn nieuwste roman, De goede zoon, staat weer op de longlist van de Libris Literatuur Prijs.  

View Event →