Mañana, Mañana #2

Toen ik de naam van onze nieuwe huurbaas googlede kreeg ik afbeeldingen van een priester achter een spreekgestoelte.

Rufino zal ons en de priester vanavond in bar May Flower aan elkaar voorstellen en daar moeten we elfhonderd euro in briefjes van vijftig overhandigen.

‘Waar moeten we het dan over hebben? Zou hij ook van reizen houden?’ vroeg ik vanochtend voor de grap, terwijl ik mijn nagels lakte. Ik houd eigenlijk niet van nagellak, maar Gonzalo zei eens dat hij van de geur houdt. Het herinnert hem aan vroeger, aan de zomer en zijn moeder en zussen bij het zwembad.

‘Jij met je vraagjes!’ riep hij zonder op te kijken.

Hij lag op bed in een oude Kuifje te zoeken naar het citaat waar Delicias Turcas van Jan Wolkers mee begint. Gonzalo onthoudt gekke dingen. Hij weet dat 'De Paddentrek' de titel van een nummer van de gitarist Sacksioni is en dat koning Albert van Monaco vreemdgaat, maar dat weet iedereen in Spanje.

‘Kijk hier is het!’

Op bed keken we samen naar de plaatjes. Twee geleerden die elkaar proberen te overtuigen dat ze slechter zijn dan de ander. 

‘Ja,’ zei ik.

We keken elkaar aan en lachten omdat we gelukkig niets wijzer waren.